Artikler Billeder Forside   Føl pics Links Tidl.Nyheder

QUICK-LINKS

TRC Global Rankings

BLOODHORSE

Paulick Report
America's Best Racing
Horse Racing NationGalopsport.dk
Galopservice.dk

2024 Skandinavisk
Hingstekatalog

Swedish Jockey Club

Dansk Galop
Svensk Galopp
ATG Play
Bro Park
Jägersro Galopp
Klampenborg
Øvrevoll
At The Races
Sporting Life

RACING POST

Breednet.au
GaloppOnline.de
Stallion Guide

Søg i France Galop
Søg i Norsk Galopp
Søg i Svensk Galopp
Søg i Dansk Galop

Ledvolten

Stabell

 

Føl født....

 

Up-Dated Wednesday, July 19, 2023 19:15


- videoer fra Connect the Future(USA)'s dagligdag herunder, tjek playlisten & hans nære relationer


Connect the Future, Nikolaj Stott up. Picture by Rikke Rohback Bonde.
Connect the Future in flight mode, jockey Nikolaj Stott up. Photo courtesy of Rikke Rohback Bonde

Falkonertjenesten & Silke Egel Pieterses (undertegnede) USA-import Connect the Future(USA)

Den 2-årige hingst var kommet i træning hos Bettina & Kim Andersen, hvor Kim tidligt var overbevist om at hingsten led af slapt ganesejl/havde luftvejsproblemer.

Ved en endoskopi af de øvre luftveje kunne iKeyVet-dyrlægerne (Kristian Ringkjær Andresen & Mathias Thaulow) konstatere at det bløde ganesejl var displaceret (det anslogs at det begrænsede airflow med op til 60 %) og at hesten ikke selv rettede dette, dog var hesten også plaget af en infektion på de øvre luftveje og aldersbetingede “hævelser/lymfeknuder” (lymphoid hypoplasi) omkring de indre øvre luftveje, hvorfor man efter konsultation med Danmarks førende underviser/lærebogsforfatter på området Lektor ved Københavns Universitet (KU), PhD i hestens øvre luftveje, Veterinær, Julie Fjeldborg enedes om at forsøge først at fjerne symptomerne på den virale infektion, inden en evt. Anbefaling af operation.

Det endte dog med at Julie Fjeldborg, sammen med iKeyVet anbefalede operation og indgrebet kaldet en Tie-Forward, som Fjeldborg fik Veterinær, professor ved KU, Casper Lindegaard til at stå for.

Hesten var altså i de bedste hænder og operationen blev foretaget 2. maj på det der tidligere hed Den Kongelige Veterinære LandboHøjskole eller KVL, som nu er en del af Københavns Universitet.

Efter indgrebet skulle hingsten blot have 3 ugers bokshvile med 2 daglige gåture & low carb / low energy foder, dette stod Stine Julø for (Stestrup Møllegaard), Stine der også er veterinær studerende og “betjent” på KVL (altså har vagter hvor denne tilser & passer patienterne) og hun tilså også Connect the Future mens han var indlagt (5 dage).

Tie-Forward er et af de mere komplicerede indgreb i luftvejene, men alligevel er succesraten ca 83 % og det skal tages med i betragtningen at indgreb på heste med løbserfaring og nogle i flere år, regnes med i statistikken.
Da de 3 uger var overstået fik hingsten en god uge på fold mens den almindelige kraftfodring blev genindført.

Ejerkonstellationen omkring hesten har indgået en aftale med RB Racing, hvor undertegnede står for planlægningen af Connect the Futures træning (og har hands on) mens de dygtige ryttere (bl.a. Lise Løwe Vest, Mathilde Lund Johansen & Nikolaj Stott) hos RB Racing står for udførelsen af ridningen på Rosenlund Racings arealer.

Hingsten kobles på de lot som træner Rikke Rohback Bonde har, der passer til den ønskede arbejdsmængde.

Fuld af energi (hesten altså) blev træningen genoptaget, først med 3 ugers intensiv trav, gåture med undertegnede, 20-30 minutter i skridtmaskinen, samt timer på fold. Alt sammen, samme dag, 6 dage om ugen, på den 7. bliver han ikke redet.

Nu er uge 3 med reduceret cantring overstået og alm. 1200m cantring er indledt.

Links til forståelse af de hyppigste indgreb ved luftvejene > Types of Wind Surgery (½ nede på siden) & Tie-Forward Fact Sheet

Herunder billeder, 1. billede er fra indlæggelsesdagen (dagen før OP), hesten blev herefter vejet: 510 kg, på trods af at ribbenene kan tælles!

Admission day, 510 kg 2-y-o

The day after surgery - visiting hours.

The day after Tie-Forward surgery at University of Copenhager Hospital For Larger Animals/Livestock.

Discharge Papers.

At Stestrup Möllegaard After Discharge From Hospital.

First Paddoc-day After 20 Days With Only 2 Daily Walks.

6 days into retraining.

15 days into retraining, horsewalker part of the daily routine.

22 days into retraining, 1st day cantering.

1st day of cantering is done.

Starting stalls/gates part of the daily routine.

Paddock time after training on the 22nd day after wind surgery.

4th week (28th day) after wind surgery on the vibrating floor before the daily training schedule

28th day after wind surgery, daily training done and it's paddock time for some D-vitamins.

 

Connect sønnen Hayes Strike (TrueNicks A++), som jeg omtalte her på siden den 23. februar er Stakes vinder i år
20230322

Hayes Strike deler ligesom flere andre af Connect's succesfulde (Black Type) afkom flere gener end blot faderskabet med Connect the Future gennem Deputy Minister & Mr. Prospector, der findes på moders såvel som faders side.

Hingsten vandt den 18. marts Private Terms Stakes på Laurel Park (Maryland) over 1800m dirt for træner Kenneth McPeek & ejer/opdrætter Dixiana Farms LLC, efter at han havde sæsondebuteret på et syntetisk underlag hvor han var uplaceret.
Ved sejren slog Hayes Strike med 1,75 længde Coffeewithchris (Ride On Curlin) der er vinder af Miracle Wood Stakes i februar 2023, såvel som 2. Spectacular Bid Stakes i januar i år og den 30. dec. 2022 vandt Heft Stakes.

 
Hayes Strike (Connect) wins Private Terms Stakes for trainer Kenneth McPeek, Horatio Karamanos up. Courtesy Maryland Racing

 

Lidt om Nicks
20230308

Kort om nicks, som (normalt) er et udtryk for hvor succesfuldt et kryds mellem en faderhingst og en morfar hingst er (det kan også være farfar på morfar eller morfars far), hopperne i krydsene har naturligvis større betydning end krydset, men det har vist sig at være en ganske effektiv måde at finde gode kryds på.

Det er i øvrigt i fuldblods sammenhæng en oldgammel metode til at optimere generne på et føl, i det 18. århundrede fx Eclipse/Herod, Lexington/Glencoe.

I nyere tid (vores) blev førende nicks som fx Mr. Prospector/Northern Dancer kendte med sønner som Kingmambo, Distorted Humor, Elusive Quality, Thunder Gulch & Grand Slam.

Op gennem slut 80'erne & 90'erne var det fx;
Sadler's Wells/Habitat som resulterede i bl.a. Alnasr Alwasheek, Barathea, Batshoof, Dance Design & King Of Kings.
Sadler's Wells/Top Ville som resulterede i bl.a. Montjeu & Yeats af relativt få afkom på det kryds.
Endnu færre afkom fik krydset Sadler's Wells/Miswaki men alligevel resulterede det i aftageren til Sadler's Wells nemlig Galileo og med ham andre Gr.1/Gr. løbs vindere på det kryds. Sadlers Wells lavede flere effektive nicks.

Det samme har Galileo, der tog Champion Sire faklen & gjorde Galileo/Danehill/Danehill Dancer nicket stærkt eftertragtet kulminerende med hans arvtager Frankel, men også Galileo/Pivotal blev i høj grad værdifuldt;
bl.a. Hydrangea, Love, Magical, Rhododendron & The United States.

Nu til værdien af et nick, hvad enten det er Truenicks.com, Werkhorse.com/enicks eller andre:

Eks. er fra TrueNicks:
1. Kun 13 % af den samlede fuldblodsheste bestand i de tone angivende galoplande (England, USA, Frankrig, Irland, Japan, Australien & nogle stykker mere) får et A til A++ nick, mens 37 % af Stakes vinderne har mindst et A nick.
2. Heste der får nicket B til A++ udgør kun 30 % af samme fuldblods bestand mens 3 uaf 4 (77 %) af alle Stakes vindere har et B nick eller bedre.
3. Næsten halvdelen (44 %) af samme hele bestand er i den lave ende af skalaen med nicks fra C til F, men kun 2 af 25 (8 %) Stakes vindere har et af disse nedre nicks.

Werkhorse eNicks arbejder på en lidt anden måde, men en lille bid kan være eksemplet her:
Sadler's Wells-linie hingste har produceret 29,89 % af Stakes vindere på Darshaan-linie hopperne.

Så er dette et godt kryds, et skidt ditto eller bare normalen?

Her er det let Sadlers Wells-linie hingste er far til 1,9 % af alle Stakes vindere, så Sadler's Wells-linie hingste er 1476 % mere succesfulde til at producere Stakes vindere med Darshaan-linie hopper som med den generelle hoppe bestand.
Dette kryds giver et A+ nick og har i alt produceret 28 Stakes vindere inkl High Chaparral der var Champion på 2 kontinenter.

På Werkhorse kan man også læse at Triple Plus (A+++) er noget helt ekstraordinært og at Triple Plus er mere sandsynligt end alle andre eNick ratings til at spå om væddeløbere af den højeste klasse.

Connect the Future har altså et TrueNick på A++ og et eNick på A Triple Plus, ligesom Hidden Connection, vinder af Pocahontas Stakes(Gr.3) som 2-årig, bl.a. placeret 2. i Fair Grounds Oaks(Gr.2) bag Champion Echo Zulu (Gun Runner) som 3-årig i 2022.
I år har hoppen debuteret med en 2. plads i Sam Houston Ladies Classic(Gr.3) og nu skal hoppen ud mod Gr.1 Champions Clairiere (Curlin) & Secret Oath (Arrogate), der begge årsdebuterer i Azeri Stakes(Gr.2) på lørdag den 11. marts, 1710m dirt på Oaklawn Park i Hot Springs, Arkansas.

TrueNick A++ får begge heste for Connect/Awesome Again krydset og eNick A+++ får de for Smart Strike/Awesome Again krydset, krydet med Deputy Minister i 4. gen. på far side & 3. gen. på mor side samt Mr. Prospector i 4. gen. på far side samt 5. gen. på mor side.

Ps. de fleste nick sælgere inkl. ovennævnte og fx G1Goldmine har deres data fra theJockeyClubInformationSystems og bruger internationalt anerkendte Black Type som standard, også for Stakes.

 

Falkonertjenesten v/ Yvonne Sørensen & Flemming Salomonsen og skribentens USA-dreng har også paternale relationer til heste med Kentucky Derby/Oaks point

 
Nytilredet og alene i trav på vej 6 stjerner til Stine, der sidder på 1 ditto!

På 21. plads på Kentucky Derby(Gr.1) point listen finder man Hayes Strike (Connect x Plaid by Deputy Commander) der er i træning hos Kenneth McPeek og ud over at vinde som 2-årig har været placeret 2. i Street Sense Stakes(Gr.3) & 3. i Kentucky Jockey Club Stakes(Gr.2) begge løb over 1.700m for 2-årige på Churchill Downs.

 


Hayes Strike er bror til 2 Black Type (inkl. Gr.3) vindere, moderen Plaid startede 44 gange 13 (4) -13 (7) -6 (2) & $ 568.217 inkl. Gr. 3 placeret, tallene i parentes er Stakes løb (de fleste Stakes løb i NordAmerika er internationale Black Type løb, og kan være Listed eller Gruppe/Grade). Hoppen har været meget produktiv med 10 afkom, 6 vindere og kun gået tom 3 gange.

På listen over hopper med Kentucky Oaks(Gr.1) point finder man også et Connect-afkom

Nr. 5 er The Alys Look (Connect x Foul Play by Harlan's Holiday) der i 4 starter 1 -1 (1) -1som 2-årig vandt og var 2. i Untapable Stakes. Hoppen har lagt godt fra land i denne sæson med årsdebut sejr i Silverbulletday Stakes(L). The Alys Look er 2. afkom, 1. vinder, ud af Foul Play der startede 6 gange som 2 & 3-årig og vandt 1 løb som 2-årig samt var placeret 3. 1 gang som 3-årig og indløb $ 42.302,-

Connect the Futures lækre afstaming og gode kryds med Connect på en Awesome Again hoppe har også fået en god start 2023

Forrige års Pocahontas Stakes(Gr.3) vinder Hidden Connection (Connect x CJ's Gal by Awesome Again) sæsondebuterede med en 2. plads i Houston Ladies Classic(Gr.3) den 28. januar på Sam Houston Race Park, i Texas.

Connect (Curlin) har allerede 19 (nitten) individuelle vindere i 2023 og tæt på $ 1 mio. i indløbne præmier, ALENE i 2023!

 

Connect the Future (Connect) ankom torsdag aften på Stestrup Møllegaard
20230127

Hingsten rejste den 25. kl. 01:00 (08:00 dansk tid) fra Centurion Export i Como, Texas, USA, ankom knap 6 timer senere til George Bush Intercontinental Airport i Houston, Texas, hvor cargo flyet fra Qatar Airways lettede kl. 11:45 (17:45 dansk tid) og landede i Liége Airport, Liége, Belgien, kl. 03.18 dansk tid, den 26.
Aflæsning af heste-containere og fragt af disse til den anden side af lufthavnen, hvor Horse Inn ligger (få 100 m fra passagerterminalen) tog ca 1 time, så aflæsning og dyrlæge tjek med microchip scanneren.
Kl. 05.00 kunne Bo Schneevoigt Hansen, Stutteri Thorskovgaard, og jeg (Silke) køre mod DK. Inden vi kunne køre til Kirke Eskilstrup (Stestrup Møllegaard), måtte vi en tur forbi Told-Styrelsen i Kastrup og ordne formalia, som Cira Amelung fra Dansk Galop dygtigt havde sørget for kunne forløbe glat, hvilket en velbetalt Logistics Manager fra SEKO Logistics i Brøndby ikke havde kunnet klare og stadig har begået fejl i, i forhold til simple men vigtige detaljer.
Kl. 17.55 (ca 23 timers transport i alt) landede den meget trætte amerikanske to-åring hos Stine & Lau på Stestrup Møllegaard. Nedenfor billeder fra 1. foldtur på dansk jord for Connect The Future.
Alle billeder/film taget af Stine Julø.


Connect The Future
Connect The Future
Connect The Future

 

Falkonertjenesten & Silke Egel's 2-årige hingst, Connect the Future, by Connect (Curlin)

2-åringen er ud af gode, stabile & hurtige Golden Mystery (Awesome Again), der vandt 9 løb i 27 starter fra 3-7 år, i 17 Stakes Races.
Samt $ 540.223,- ca DKK 3.768.649,- Uplaceret 3x i Gr.1 & 1x i Gr.2 (sidste start).

Hoppen vandt direkte i debut som 3-årig over 1300m, senere fulgte Stakes sejre og placeringer:

1. Hurricane Bertie Stakes Gr.3, 1300m med 3,5 længde, slog bl.a. Nakano (First Samurai) der havde været 3. i Gr.1
1. Florida Sunshine Fillies & Mares Sprint Stakes, 1200m med 5,25 længde før Emma's Encore (Congrats) vinder af Prioress Stakes Gr.1
1. Mongo Queen Stakes, 1200m, med 3 længder, slog bl.a. multiple Stakes vinder Winning Image (Southern Image)

2. Sugar Swirl Stakes Gr.3, 1200m, til Dust And Diamonds (Vindication) i starten inden 2. i Breeders' Cup Filly & Mare Sprint Gr.1 & vinder af Gallant Bloom Handicap Gr.2
2. Mike Sherman Memorial Stakes, 1300m, slået med 0,5 længde af Musical Romance (Concorde's Tune) vinder af Breeders' Cup Filly & Mare Sprint Gr.1 & Princess Rooney Handicap Gr.1
2. Ocala Stakes, 1600m, slået med 0,5 længde af Succesful Song (Successful Appeal)

3. Correction Stakes L, 1200m, til Nicole H (Mr. Greeley) multiple Stakes vinder inkl Distaff Handicap Gr.2
3. Ocala Stakes, 1600m, bag All Due Respect (Value Plus) bl.a. 2. Kentucky Oaks Gr.1, 4. var Musical Romance (se ovenfor)


Florida Sunshine Millions Filly & Mare Sprint Stakes L 2013 Golden Mystery Luis Saez up

 
Connect beats Class of ´16 Champions Gun Runner & Nyquist in the Pennsylvania Derby Gr.2

Connect the Future - Snart i Skandinavien, på youtube linket her vinder Connect The Future's mor Grade 3

Faderen Connect (Curlin) vandt som 3-årig bl.a. Cigar Mile Gr.1 & Pennsylvania Derby Gr.2
(foran bl.a Breeders Cup Classic Gr.1 Champion & 1st & 2nd Crop Sire Champion Gun Runner (Candy Ride) & Kentucky Derby Gr.1 vinder & 2-y-o Champion Nyquist (Uncle Mo) samt Preakness Stakes Gr.1 vinder Exaggerator (Curlin)).


Connect blev i første årgang, 2021, far til bl.a.:
-Rattle N Roll (mf Johannesburg) vinder af Claiborne Breeders' Futurity Gr.1 i 2021 samt Oklahoma Derby Gr.3 i 2022,
-Hidden Connection (mf Awesome Again) vinder i 2021 af Pocahontas Stakes Gr.3) samt i 2022 bl.a. 2. i Fair Grounds Oaks Gr.2 til 2021 Champion 2-y-o Filly Echo Zulu.

Morfar til Connect the Future er Breeders' Cup Classic Gr.1 vinder Awesome Again (Deputy Minister) far til bl.a.
-Game On Dude vinder af 8 x Gr.1,
-Breeders' Cup Classic Gr.1 vinder Ghostzapper,
-Belmont Stakes Gr.1 vinder Sir Winston &
-Breeders' Cup Juvenile Gr.1 vinder Wilko.

- mere relevant for os er dog at Awesome Again er morfar til Keen Ice (Curlin) vinder af Travers Stakes Gr.1
(foran Champion American Pharoah (Pioneer Of The Nile) og bl.a. placeret 2. i Haskell Invitationel Stakes Gr.1 (til American Pharoah) og 3. i Belmont Stakes Gr.1 (til American Pharoah og Frosted (Tapit)).

Awesome Again er også morfar til:
-Accelerate (Lookin At Lucky som er efter Smart Strike, der er far til Curlin...) vinder af bl.a. Breeders' Cup Classic Gr.1, Awesome Again Stakes Gr.1, TVG Pacific Classic Gr.1, Santa Anita Stakes Gr.1 & Santa anita Handicap Gr.1.
-Faithfully (Smart Strike) Stakes vinder og bl.a. placeret 2. Zenyatta Stakes Gr.1
(til Paradise Woods (Union Rags)) samt 3. i Clement L. Hirsch Stakes Gr.1 (til Stellar Wind (Curlin))

Mormor til Connect the Future er Mysterious Angel by Saint Ballado (Halo) der bl.a. blev far til:
-Saint Liam (mf Quiet American) vinder af 4 Gr.1 bl.a. Breeders' Cup Classic Gr.1 & Woodward Stakes Gr.1.
-Champion Ashado (mf Mari's Book) vinder af 7 x Gr.1 bl.a. Spinaway Stakes Gr.1, Kentucky Oaks Gr.1,
Breeders' Cup Distaff & Go For Wand Handicap Gr.1.
Ashado er mor til Westwood (Bernadini) vinder af Runhappy Stakes L.
Saint Ballado er også morfar til Champion Lady Eli (Divine Park) vinder af bl.a. Breeders' Cup Juvenile Fillies Gr.1

Der er her tale om at der er købt flere rækker i lotto på samme kupon, hvad angår Connect the Future,
født 2021 i Kentucky, by Connect x Golden Mystery by Awesome Again.
Stadig ingen gevinst garanti.
- men det hjælper alt sammen, også at være halvbror til en dobbelt Stakes vinder i Canada af 4 løb samt 4 Stakes placeringer og $ 121.956, Apalachee Bay (Malibu Moon) vinder af Stakesløbene Count Latham Handicap & John Longden 6000 Handicap, der ligeledes bl.a. var 3. i British Columbia Cup Sir Winston Churchill Derby Trial Handicap.

 

 

 

 

 

 


***********************************************************************************